Gratis levering op bestellingen van meer dan €50,-

Gegrilde Bavette met Chimichurri-saus

Gegrilde Bavette met Chimichurri-saus

Ingrediënten:

  • 800 gram bavette
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Voor de chimichurri-saus:
    1 kopje verse peterselie, fijngehakt
    1/4 kopje verse koriander, fijngehakt
    3 teentjes knoflook, fijngehakt
    1/4 kopje rode wijnazijn
    1/2 kopje olijfolie
    1 theelepel gedroogde oregano
    1/2 theelepel rode pepervlokken (optioneel, voor wat pit)
    Zout naar smaak

Instructies:

  1. Meng alle ingrediënten voor de chimichurri-saus in een kom en roer goed om alles te combineren. Proef en voeg naar smaak extra zout toe indien nodig. Zet de saus opzij terwijl je de bavette voorbereidt.
  2. Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
  3. Bestrooi de bavette aan beide zijden royaal met zout en versgemalen zwarte peper.
  4. Leg de bavette op de voorverwarmde barbecue en grill aan elke kant naar gewenste gaarheid. Voor medium-rare, grill ongeveer 3-4 minuten aan elke kant. Laat het vlees rusten op een snijplank gedurende enkele minuten voordat je het in plakjes snijdt.
  5. Snijd de gegrilde bavette in dunne plakjes tegen de draad in.
  6. Serveer de plakjes gegrilde bavette met een royale lepel chimichurri-saus erbovenop.

Deze gegrilde bavette met chimichurri-saus is een ware smaaksensatie. De malsheid van het vlees in combinatie met de frisse en kruidige smaken van de chimichurri-saus maken dit gerecht perfect voor een zomerse barbecue. Geniet ervan samen met je favoriete bijgerechten en goed gezelschap!

Bestel hier
Premium Runder Bavette